INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
- ¾ kg de farina de blat - 2 cullerades de mantega - 1 culleradeta de bicarbonat - 1 culleradeta de llevat “Royal” - ¼ l de llet - 125 g de sucre - 1 got d’aigua - 2 ous - 8 g de sucre vainillat - 2 cullerades d’oli de girasol -Sal | |
PREPARACIÓ
1. Posar en un bol la farina tamisada, afegir la mantega, el sucre, la llet, els ous, el bicarbonat, el llevat, l’aigua, l’oli i el polsim de sal. 2. Remenar bé tots els ingredients, fins que la barreja espesseixi i quedi homogènia. Podem saber el punt de la massa si en agafar una mica amb la cullera, al caure ens ha de deixar un senyal de relleu sobre la resta de la massa. 3. Aquesta massa la podem deixar reposar una estona en un lloc càlid. 4. Amb les mans humides o enfarinades perquè la massa no s'enganxi, farem les boles de la mida d'un bunyol. 5. En una paella, escalfem l'oli. Quan és roent, hi fregim els bunyols. No els donem la volta fins que no estiguin daurats. 6. Un cop fregits els retirem i els escorrem sobre un paper absorbent. 7. Si els volem arrebossar amb sucre ho hem mentre estan calents, ja que si es refreden el sucre no s’hi agafa. |
NOTES
A tota l’Àfrica són molt comuns les receptes de bunyols (boles de farina). En podem trobar de dolços, salats, picants, i de tot tipus de farines, blat, blat de moro, mill, mandioca… o també de llegums (la farina de cigrons) o de fruites (com els bunyols de plàtan) o bé farcits de tot tipus de carns. |
No hay comentarios:
Publicar un comentario