viernes, 9 de marzo de 2012

ATTIÉKÉ _ COSTA D' IVORI

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)

- 3 peces de peix (daurades)
- 1 kg Attiéké
- 3 cebes grans
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 3 de tomàquets
- 5 pastilles de jumbo
- Pebre negre
- 2 cullerades de vinagre
- Sal
- Oli de girasol
- Aigua

PREPARACIÓ

 
1.  Posar l’attiéké en un bol i afegir aigua tèbia, barrejar i deixar reposar fins que hagi absorbit tota l’aigua.
2.  Posar al microones uns 10 minuts.
3.  Posar al morter una pastilla de jumbo amb la sal i ho aboquem al bol junt amb 3 cullerades d’oli de girasol.
4.  Rentar les daurades i treure les tripes.
5.  Un cop netes fer uns talls transversals i posar sal i la pastilla de jumbo ratllada.
6.  Fregir la daurada i reservar.
7.  Trossejar la ceba, el tomàquet, el pebrot verd i el vermell i posar-ho en una plata. Picar al morter la pastilla de jumbo amb la sal i ho barregem tot. Al final i tirem 2 cullerades de vinagre i ho deixem macerar.
8.  Posar oli en una paella i fer el sofregit.
9.  Posar el attiéké en una safata, amb el peix al costat i abocar el sofregit pel damunt.

-  També, ho podem servir per separat.
NOTES

·  L’attieké és una espècie de cuscús de mandioca que es consumeix generalment amb salses de peix o de carn.
·  Constitueix la base d'una gran varietat de plats que es poden consumir de diferents formes:
-      Farina (fufu, placali), sèmola (gari), cuscús (attiéké), pans, tapioca...




On podem anar a comprar:
C/Granada, 11-15 Bx (Mollet del Vallès)
 

1 comentario:

  1. Hola,estaría molt interesada en posarme en contacte amb vosaltres.per un tema de cuina marfileña.mil gracies per anticipar.

    ResponderEliminar