viernes, 27 de abril de 2012

RGHAIF DE POMA _ MARROC

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)               

- 3 cullerades soperes de mantega
- 2 cullerades soperes de sucre
- una mica de sal
- 1 sobre de vainilla (o 1 cullerada sucre vainillat)
- ½ kg de farina
- 1 tassa d’aigua natural.
- 3 pomes
- 1 llimona
- canyella (1 cullerada café)
- fideus de xocolata o ametlles (uns 100g)
- Melmelada, mel o almívar (aigua i sucre)



PREPARACIÓ

Rghaif de poma:
1.     En un bol barrejar la farina, el sucre, la mantega fosa, la sal, la vainilla i l’aigua.
2.     Treballar amb les mans fins que surti una massa compacta (anar tirant aigua mentre amassem).
3.     Bullir les ametlles directament amb aigua freda. Parar quan arrenqui el bull i escórrer-les.
4.     Un cop feta la massa, fer-ne petites porcions per a treballar-les individualment.
5.     Convertir les porcions en boletes i deixar-les sobre la superfície de treball.Tapar-ho amb paper film perquè no s’assequin i quedin suaus.
6.     Rentar, pelar i tallar les pomes a rodanxes, quedant el cor visible al mig. Banyar-les amb el suc de la llimona (perquè no s’oxidin).
7.     Pelar, fregir i picar les ametlles.
8.     Amb el mateix oli de les ametlles, posar 1 cullerada de mantega, els talls de poma, la canyella, el sucre i remoure una mica a foc baix.
9.     Estendre les boletes (com una massa d’empanades) sobre una superfície oliosa (2 cullerades de mantega desfeta amb una mica d’oli).
10. Doblegar un terç de la massa, col·locar un tall de poma al mig i cobrir-lo amb l’altre terç. Doglegar les dues puntes per formar un quadrat.
11. Unir les dues puntes amb un escuradents, donant forma romboide.
12. Enfornar 180º (forn preescalfat).
13. Treure la safata del forn, treure els escuradents i pintar els rghaifs amb la mantega que tenim fosa. Tornar a enfornar per daurar.
14. Treure la safata del forn i pintar cada rghaif amb almívar, mermelada o mel.
15. Afegir ametlles picades per sobre.



Rghaif fregits:
1.  Estendre les boletes sobre massa oliosa (igual que els de poma).
2.  Fer 6 talls verticals i agafar les tires imparells fent un cercle. Doblegar un costat, de dins cap a fora.
3.  Fregir-ho en un cassó cobert d’oli calent fins que es daurin i quedin cruixents.
4.  Deixar-ho sobre paper de cuina i una vegada emplatat cobrir-los de sucre glass.

NOTES

-  Els rghaifs poden ser dolços o salats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario