viernes, 4 de mayo de 2012

BACALLÀ AMB MONIATO _ CUBA

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)          

- Bacallà (dessalat)
- 1 ceba mitjana
- Moniatos (3 grans)
- 1 pebrot verd gran
- Oli
- Sal
- 1 grapat d’ alls (4 dents aprox.)
- Vi blanc (poc)
- Tomàquet fregit



PREPARACIÓ

1.  Si el bacallà és salat: posar-lo en remull 24 hores abans de la seva utilització i canviar l'aigua com a mínim unes tres vegades.
2.  Després de que estigui ben escorregut s'esmicola a trossets (abans cal treure la pell).
3.  Pelar els moniatos i tallar-los a trossos.
4.  Coure’ls sense sal fins que quedin tous i escórre’ls.
5.  En l'oli calent sofregir la ceba, l'all picat i el pebrot verd trossejat (triturar o tallar a trossets petits).
6.  Afegir vi blanc (poc) i el bacallà. Remenar fins que es vegi ben barrejat.
7.  Afegir una mica de tomàquet per donar color i anar remenant mentre fa “xup xup”.
8.  Tastar per si cal salar-ho (el moniato xupa la sal), però no ha de quedar salat.
9.  Emplatar i envoltar la font amb rodes de moniatos fregits.


NOTES

-      Aquest és un dels plats més típics i menjats de l’ Havana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario