INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
- 800 g de farina
- 2 ous
- 500 g de carn picada de vedella
- 300 g de carn picada de porc
- 1 ceba gran
- 2 dents d’all
- 1 fulla de llorer
- Pebre negre
- Sal
- Aigua o llet
|
PREPARACIÓ
1. La farina tamisada (uns ¾) es posa formant un volcà sobre el marbre o en un bol.
2. Tirar aigua (o llet) al forat del volcà, afegir-hi els ous batuts amb la sal i anar barrejant amb les mans fins que quedi una massa espessa. Si no espessa anar afegint farina.
3. A continuació, passar-hi el corró fins que la massa quedi ben prima.
4. Tallar la massa amb algun motllo rodó de mida petita, per obtenir rodones petites.
5. Si no tenim motllo rodó, tallar la massa a tires allargades. Seguidament tallar-ne quadrats petits i estirar-los amb el corró o amb els dits fins que quedin petites masses rodones, com més fines millor (aquest és un dels secrets per obtenir uns bons pelmeni), i ja està a punt per fer el farciment.
Pel farciment:
1. Piqueu la ceba i els alls ben petits (a mà o amb picadora, que quedin trossets).
2. Trinxeu les carns de porc i de vedella. Barregeu-hi la ceba i els alls picats. Salpebrar. Es pot picar el punt 1 i 2 junts.
3. Posar el farcit a la meitat de la rodona (com en una cresta), doblegar-la per la meitat (en forma de lluna) i unir-ne les dues puntes, doblegar i tancar el pelmeni fent força amb els dits.
4. Bullir aigua sola, afegir sal, la ceba que ha sobrat, el llorer i els pelmeni. Deixar bullir uns 10mi, fins que els pelmeni surin, procurant que no s’enganxin ni s’obrin (l'altre secret d'aquest plat).
5. Deixar refredar en un bol amb una mica d’oli perquè no s’enganxin.
|
NOTES
Aquest és un àpat que es pot congelar (es conserva bé uns 3 mesos)
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario