INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
- 2kg d’arròs llarg
- 1 ceba mitjana
- Sal
- 1kg de mongetes negres (fesols)
(1 tassa = 4 persones aprox.)
- 1 pebrot verd gran
- Avecrem (1 pastilla)
- Oli (millor d’oliva)
- 100g de carn de porc o greix de
pernil salat (tallat a daus)
- 1 grapat d’ alls (uns 14)
- comí (1 cullerada de cafè)
- llorer
|
PREPARACIÓ
1. 24h abans de començar a fer el plat cal deixar les mongetes negres en remull perquè es vagin estovant.
2. Rentar els fesols negres prèviament escollits i posar al foc en una olla de cocció ràpida amb abundant aigua que cobreixi completament els fesols. Afegir llorer, 4 dents d’all, poca sal, pebrot verd, un raig doli i l’avecrem. Col·locar la vàlvula de la pressió i comptar uns 30-40min (o menys). Retirar la tapa de l'olla, tastar per si cal salar-ho més, revisar que el gra estigui tou i deixar refredar. Treure el brou i reservar.
3. Sofregir en una olla la ceba, 4-5 dents d’all i el pebrot (tot ben picat) amb un raig d’oli, el greix del pernil i el comí fins obtenir un color daurat a la ceba.
4. Afegir 2 tasses d’arròs (rentat) i barrejar amb el sofregit. 2 tasses i ¾ del brou dels fessols i 1 tassa de fessols (es necessiten pocs fessols).Tastar per si cal salar o afegir comí, tapar i deixar bullir un 10-12mi.
5. Posar al foc mitjà fins que l'arròs comenci a bullir i llavors regirar per evitar que s'enganxi al fons de l'olla, i continuar la cocció amb una flama molt baixa, fins que l'arròs s'assequi completament. Aquest procés d'assecat pot requerir de 10 a 15 minuts.
6. Remenar novament, retirar la flama i deixar refredar abans de servir.
|
No hay comentarios:
Publicar un comentario