viernes, 18 de mayo de 2012

PAELLA

INGREDIENTS 

-1½ Kg d'arròs bomba
-1½ Kg de sèpia (si pot ser negra)
-28 gambes “llagostineras
-1 ½ de musclos
-1 kg cloïssa gallega (1 ½ de chirlas)
-1 llauna de pebrot morrón (opcional)
-1 cabeça d'alls
-250 g de tomàquet natural ratllat
-4 llimones
-1 pebrot vermell
-  safrà o pebre dolç (al gust)
- Oli d'oliva verge
- Sal
- Aigua
• Per al brou:
 -2 pastilles d’avecrem peix o marisc

 



PREPARACIÓ

1.     Netejar i bullir al vapor amb un got d'aigua els musclos i les cloïsses. Colar el brou i reservar. En cada closca posarem dos musclos per persona.
2.     En la paellera col·locar quatre cullerades soperes d'oli i quan estigui calent posar les gambes salpebrant-les. Sofregir lleument. Retirar i reservar.
3.     Netejar les sèpies conservant la borsa del líquid marró que contenen. Trossejar i posar en la paellera amb el mateix oli de les gambes. Afegir més oli si fa falta. Salpebrar i sofregir bé.
4.     Segons grandària dels alls, filetegem uns 6/8 alls, afegim el pebrot vermell i la sèpia. Sofregir.
5.     Afegir el tomàquet i el colorant. Sofregir.
6.     Afegir l'arròs, prenent una tassa com a mesura i en posarem una per comensal (més o menys 100 g. per persona). Salar i sofregir.
7.     En una olla es posa l'aigua a bullir amb les pastilles d’avecrem. Quan bulli, es manté calenta i es reserva.
8.     Quan l'arròs estigui sofregit, uns 5 minuts aprox. s'aboca el brou que hem fet amb les pastilles d’avecrem, utilitzant el mateix mesurador de l'arròs i posant el doble (2 tasses de brou per cada tassa d'arròs). Remoure fins a deixar-ho tot ben barrejat i anivellat.
9.     Afegir les cloïsses i els musclos sense closca i el contingut de la borsa marró de la sèpia. Barrejar.
10.   Quan comenci a bullir esperem uns 8 minuts. Comprovem com està de sal (rectifiquem si fa falta). Quan estigui al punt de sal afegim les gambes en el perímetre de la paellera. Afegim els musclos amb la closca. Movem la paellera per moure el contingut. JA NO REMOURE AMB LA CULLERA.
11.   Tallem el pebrot a tires i el col·loquem, també, pel perímetre de la paella. Comprovem la duresa de l'arròs. Si ja està (al gust) apaguem el foc i cobrim amb uns draps o paper de plata, i ho deixem reposar uns 5 minuts.
12.   Tallar les llimones a vuitens. Es destapa la paella i es col·loquen les llimones al voltant per decorar.
13.   Servir cada plat amb 2 gambes, un musclo amb closca i un tros de llimona.

BON PROFIT!!

LA PREPARACIÓ:

No hay comentarios:

Publicar un comentario