jueves, 27 de octubre de 2011

BOZA - BULGÀRIA


INGREDIENTS

-    2  Gots de farina
-    1 ½  Gots de sucre
-    5 l.   Aigua


*     Podem posar més quantitat de sucre, si ens agrada més dolç.
Boza - beguda freda


PREPARACIÓ:


1.   Posar la farina a la paella i la torrem sense deixar de remenar i, procurant que no es cremi.
2.   S’aparta la paella del foc i es deixa refredar.
3.   Separar 1 l. d’aigua i la posarem al foc sense deixar que bulli
4.   Sobre aquesta aigua tamisarem la farina i la remenarem bé, perquè no es facin grumolls.
5.   Mentrestant, posem en un cassó la resta de l’aigua amb el sucre, escalfem i aquest xarop l’anirem incorporant mica en mica a la primera barreja, sempre remenant per evitar que s’enganxi i que quedi una textura fina.
6.   Deixar fermentar un parell d’hores a temperatura ambient.
7.   Ho posarem a la nevera, i es serveix ben fred.


NOTES

ü Aquesta beguda és ideal per esmorzar i per berenar, sol preparar-se per acompanyar un plat típic búlgar que és la Banitza. La Banitza s’elabora amb pasta filo i va farcida de iogurt i formatge, és molt fàcil de preparar i és un àpat molt nutritiu-

No hay comentarios:

Publicar un comentario