viernes, 21 de octubre de 2011

TIÉBOUDIENNE - SENEGAL

INGREDIENTS
- 2Kg d'arròs.
- Peix (a triar)
- 4 Pastanagues
- 1/2 Col
- 1 Albergínia
- 2 cullerades de tomàquet fregit
- All
- Ceba
- 1 o 2 moniatos
- 1 tros de yet-guedio
- 1 yuca
- 2 bàmies (opcional)
- Llimona per decorar
- Jumbo (Avecrem)
- Pebre negre
- 1 litre d'aigua
- Concentrat de llimona
- Oli
- Sal


PREPARACIÓ
1. Rentar el peix i les verdures.
2. Tallar tot a trossos
3. Bullir l’arròs en l'olla a pressió.
3. Fregir el peix i afegir el tomàquet fregit africà.
4. Una vegada estigui fregit afegim l'aigua, la sal, el joumbo, pebre negre i el yet-guedio.
5. Després incorporem les verdures tallades.
7. Afegir l’arròs i deixar bullir fins que es consumeixi l'aigua.
8. Retirar l'arròs i afegir-hi salsa per sobre.


NOTES
- Aquest és un plat que es serveix en celebracions com casaments o per donar la benvinguda als nadons (una espècie de bateig). Tot i això, també el cuinen sovint entre setmana.
- Yet-Guedio és peix sec que es pot trobar a les botigues africanes.


On podem anar a comprar:
Productes alimentaris La Perla S.L
C/ Francisco de Goya, 6Granollers 08400 (Barcelona)
Tel. 93.879.63.35
Botiga especialitzada en menjar africà i sud-americà.
http://www.laperlavalles.cat/drupal/es/node/20

No hay comentarios:

Publicar un comentario