INGREDIENTS
- 2 l d’aigua - 100 g de sucre - 1 branqueta de menta - vainilla - suc de pinya o taronja |
PREPARACIÓ
1. Renta breument les flors amb aigua freda. 2. Posa una olla al foc amb l'aigua i deixa que arrenqui el bull. 3. Incorpora les flors a l'aigua i enretira l'olla del foc. Deixa que reposi 10 minuts. 4. Cola el bissap, posant-lo en una gerra, i elimina les flors. 5. Afegeix-li el sucre i remena'l bé. 6. Aromatitza'l amb la menta i la vainilla. 7. Serveix-lo ben fred i amb gel. |
NOTES
El bissap està considerat com la beguda nacional del Senegal. A cada carrer ple de gent, a cada estació de tren o d'autobús, a cada camp de futbol etc, trobarem un venedor de bissap. El bissap s'elabora amb flors seques vermelles d’hibisc que es poden trobar a qualsevol mercat del Senegal. Les fulles i les tiges tendres, s'empren a la cuina com qualsevol altre vegetal. L'hibiscus sabdariffa (Thé rose d'Abyssinie, Karkadé, Domoda, Köta, Fasab, Oseille de Guinée...) és originari de l'Índia i amant de les zones tropicals. El trobem al Sudan, Tailàndia, Egipte, Burkina Faso, Mali, Níger, el Txad i Mèxic. Quan creix esdevé un arbust d'1,5 m. Les flors creixen al llarg de la tija i són de vores rosades, interior groc i centre del color del vi. Quan cauen els pètals, la part interna madura, creix i es torna del característic color vermell intens. En aquest punt ja es pot fer servir per a confeccionar bissap o per a guisats de carn i en pastisseria. Informació nutricional de les flors d’hibisc: Aporten vitamines, especialment vitamina C. També se li atribueixen propietats energètiques, tonificants, diürètiques, desinfectants i digestives. |
No hay comentarios:
Publicar un comentario