jueves, 20 de octubre de 2011

BISSAP - SENEGAL

INGREDIENTS            

- 250 g de flors seques d’hibisc vermell
- 2 l d’aigua
- 100 g de sucre
- 1 branqueta de menta
- vainilla
- suc de pinya o taronja


PREPARACIÓ

1. Renta breument les flors amb aigua freda.
2. Posa una olla al foc amb l'aigua i deixa que arrenqui el bull.
3. Incorpora les flors a l'aigua i enretira l'olla del foc. Deixa que reposi 10 minuts.
4. Cola el bissap, posant-lo en una gerra, i elimina les flors.
5. Afegeix-li el sucre i remena'l bé.
6. Aromatitza'l amb la menta i la vainilla.
7.  Serveix-lo ben fred i amb gel.


NOTES

El bissap està considerat com  la beguda nacional del Senegal. A cada carrer ple de gent, a cada estació de tren o d'autobús, a cada camp de futbol etc, trobarem un venedor de bissap.
El bissap s'elabora amb flors seques vermelles d’hibisc que es poden trobar a qualsevol mercat del Senegal. Les fulles i les tiges tendres, s'empren a la cuina com qualsevol altre vegetal.
L'hibiscus sabdariffa (Thé rose d'Abyssinie, Karkadé, Domoda, Köta, Fasab, Oseille de Guinée...) és originari de l'Índia i amant de les zones tropicals. El trobem al Sudan, Tailàndia, Egipte, Burkina Faso, Mali, Níger, el Txad i Mèxic.
Quan creix esdevé un arbust d'1,5 m. Les flors creixen al llarg de la tija i són de vores rosades, interior groc i centre del color del vi. Quan cauen els pètals, la part interna madura, creix i es torna del característic color vermell intens. En aquest punt ja es pot fer servir per a confeccionar bissap o per a guisats de carn i en pastisseria.
Informació nutricional de les flors d’hibisc:
Aporten vitamines, especialment vitamina C. També se li atribueixen propietats energètiques, tonificants, diürètiques, desinfectants i digestives.

No hay comentarios:

Publicar un comentario