miércoles, 19 de octubre de 2011

TE NEGRE DE PAKISTÀ (Chai)

Ingredients
- 6 tasses d'aigua
- 2 tasses de llet
- 4 culleradetes de te negre
- Sucre
- Cardamomo
- 1 branqueta de canyella
- Vainilla
- un tros de pell de llimona  

Preparació
1-   Posem al foc un cassó on bullirem l’aigua, afegim quatre o cinc grans de cardamomo,  la canyella, i un tros de pell de llimona, durant uns 10 minuts, a foc lent.
(El cardamomo ve en beines que han d'obrir-se abans de tirar-les a la infusió perquè deixin el seu aroma)
2-   En l'últim moment afegirem la llet, el te negre, la vainilla.
3-   Deixarem reposar uns 5 minuts
4-   Colarem la barreja i l’abocarem a una tetera i ja està llest per prendre.
5-   Ho endolcim cadascun en la seva tassa amb una o dues culleradetes de sucre.

Notes
El te negre es un tipus de te fermentat amb moltes propietats aromàtiques, i per tant desprèn un intens aroma; el seu color es deu al procés d’oxidació.
És un te que es barreja amb diferentes espècies i pot anar acompanyat de llet. Aquesta preparació també es coneix amb el nom de CHAI.
Propietats del te negre:
Té bones qualitats digestives i molt estimulants.
El seu exquisit sabor, i la seva font de cafeïna estimula el sistema nerviós central, relaxa els pulmons, estimula el cor, i actua com diürètic
Informació nutricional:
És ric en minerals com el calci, ferro, zinc, magnesi, potassi, fluor.  Conté un tipus d’antioxidants anomenats flavonoides, molt beneficiosos pel nostre organisme.

No hay comentarios:

Publicar un comentario