viernes, 20 de enero de 2012

BNIWEN DE CACAUET _ ALGÈRIA

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)                   
 
PREPARACIÓ
   Per a la pasta:
- 350g de galetes maria triturades.
- 1 cullerada de cacau en pols
- 200g de cacauets triturats:
    100g molt triturats per afegir a la massa
    100g de mida més gran per decorar
- 70g de mantega

- 150g de xocolata per fondre ratllada

   Per al glacejat:
- 125g de sucre glaç
- 1 cullerada de cacau en pols
- 10g de mantega
- 50g de xocolata
- 4 cullerades de llet


PREPARACIÓ
1.  Dins d’ un bol gran posar les galetes i la mantega i barrejar bé tot procurant que no quedin grumolls de mantega.
2.  Afegir els cacauets i tornar a remenar per a que quedin ben repartits.
3.  Afegir la xocolata i continuar barrejant fins a l’ obtenció d’ una mescla homogènia.
4.  Agafa una porció de la mescla del tamany d’ una nou i donar-li forma de quadrat.
5.  Mentrestant, podem fer el glacejat de xocolata.
6.  Un cop tenim tots els quadradets fets els banyem d’una cara al glacejat de xocolata i hi tirem trossos de cacauet per sobre.
7.  Deixar reposar en un lloc sec  per a que s’ endureixi el glacejat ja que si ho posem a la nevera o al congelador la pasta quedarà molla ja que la base és de galeta.

NOTES
-    Aquestes pastes són típiques de “ Les Fiançailles”, en català, festes de prometatge i se serveixen amb el cafè.
-     Aquesta recepta és interessant de fer si tenim nens ja que al no necessitar cocció ens poden ajudar a realitzar-la.
-     Els cacauets han de ser torrats pero sense sal ni sucre, ni mel....



No hay comentarios:

Publicar un comentario