INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
- 2 Cebes - 5 Patates - 1 Col-i-flor - 4 Alls - 5 Pastanagues - 2 Tomàquets - ½ Gingebre - Arròs basmati Garam masala (barreja d’espècies) - Curri - Cúrcuma - Comí - Pebre vermell - Pebre negre - Clau - Coriandre - Sal - Oli |
PREPARACIÓ
1. Tallar les cebes a làmines fines, i a daus petits les pastanagues, les patates, el tomàquet, les fulles tendres i el cor de la col-i-flor. Desprès separar la col-i-flor en ramets. Reservar. 2. Fer una picada amb els alls i el gingebre. 3. Posar l’olla a pressió al foc amb un raig d’oli d’oliva i ½ culleradeta de comí en gra i sal, remenar i afegir la ceba, quan està una mica sofregida afegir 1 culleradeta de cúrcuma i el tomàquet. Quan està tot sofregit afegir “garam masala” (barreja d’espècies) i el curri. 4. Afegir les patates, la pastanaga i el tomàquet. Per últim, afegir els ramets, les fulles tendres i el cor de la col-i-flor. Tapar l’olla. 5. Bullir l’ arròs a part, amb una mica d’ oli i sal. 6. Un cop bullit l’ arròs, l’ escorrem i aboquem les verdures i decorem amb coriandre. També es pot servir les verdures a banda i anar-ho barrejant segons anem menjant. ð Hi ha variants d’ aquesta receptes que utilitzen d’ altres verdures, inclús hi afegeixen llet de coco i mantega. |
NOTES
Garam Masala És una de les moltes formes en les quals es poden preparar les Masalas, aquestes barreges d'espècies que són típiques de la cuina índia o hindú. Aquest Masala és típic del nord de l'Índia i diuen que significa "barreja calenta" ja que ajuda a escalfar l’ organisme i per resistir millor el fred d'aquesta zona del país. Les llavors de les espècies han de quedar ben moltes(han de quedar reduïdes a pols) s’han de guardar en recipients hermètics i fora de la llum del sol. Així mantindran la seva aroma durant mesos. Sempre podem anar adaptant el Garam Masala als nostres gustos podent canviar la proporció dels ingredients. |
Les verdures i l'arròs ho podem servir per separat
On podem anar a comprar: | A qualsevol supermercat tot i que cal tenir en compte que algunes espècies no seran exactament les utilitzades. Laly (la persona que ens ha cuinat aquest plat) està preparant una pàgina web on podrem trobar totes les espècies i altres ingredients típics de la cuina híndú. Tan aviat ens facilitin l’adreça us posarem un link en el bloc. |
No hay comentarios:
Publicar un comentario