viernes, 13 de enero de 2012

MEKITZA_ BULGÀRIA

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones


- 3 ous
- 3 iogurs
- 300 g formatge búlgar (tipus feta)
- 1 cullerada de vinagre
- oli de gira-sol
- 1 kg de farina
- 1 culleradeta de bicarbonat
- un pols de sal
- Melmelada
 
MEKITZA(coquetes amb formatge i melmelada)


PREPARACIÓ


   1. Posar en un bol la meitat de la farina tamitzada, els ous, i el formatge, ho barregem tot, agafem un iogur hi li posem el bicarbonat i el tirem a la massa junt amb una cullerada de vinagre. Incorporem els dos iogurts restants i tirem un polzim de sal. Remenar fins que quedi tot ben barrejat.
    2. Tirar una mica de farina al marbre i posar la massa que hem fet. 

3.  Anar afegint la farina restant i pastar fins que ens quedi una massa consistent.
4.  Fer una bola amb la massa i deixar reposar.
5.  Estirar la massa amb l’ajuda d’un corró i fer coques o rotllets
6.  Fregir les coques o rotllets amb l’ oli de girasol.
7.  Posar en una safata amb paper absorbent per a treure’n l’oli sobrant.
8.  Acompanyar amb melmelada al gust.


NOTES


Mekitza en català significa coca.
Aquestes coquetes a banda de la melmelada, les podem untar de qualsevol ingredient que ens vingui de gust.



On podem anar a comprar:
-     A qualsevol supermercat i el formatge a una botiga especialitzada.
-     El formatge búlgar el podem trobar en botigues especialitzades com la de casa Tràcia, però també al MACRO.

No hay comentarios:

Publicar un comentario