viernes, 13 de enero de 2012

MOUSSAKA BÚLGARA - BULGÀRIA

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)


- 2 kg de patata
- 1 ceba gran
- 2 pastanagues
- 1 tetrabrick de tomàquet fregit
- 1 pebrot vermell gran
- Oli de gira-sol
- 500g de carn picada
- 5 cullerades de farina
- 3 iogurts sense sucre
- Sal
- 4 ous
- pebre negre
- pebre vermell
- Chubritza (espècie búlgara)
- comí i llorer


PREPARACIÓ

  1. Tallar les verdures a daus.
  2. Col·locar les verdures crues en una safata de forn juntament amb la carn i les espècies, barrejar-ho tot molt bé, amanir amb un raig generós d’oli i per acabar afegir aigua, sense que arribi a cobrir.
  3. Coure al forn de 30 a 40 minuts a 180º (segons forn)
  4. Mentre esperem que es coguin les verdures amb la carn: batre els ous, el iogurt i la farina. Reservar
  5. Retirar la safata del forn quan les verdures i la carn estiguin cuites.
  6. Estendre la massa que teníem reservada al damunt de la barreja de verdures i carn, tornar a introduir al forn.
  7. Treure del forn quan la massa quedi daurada.


NOTES

-    Per fer aquesta moussaka es requereixen unes herbes búlgares (una espècie  de farigola que es diu Chubritza, i que podem substituir per la farigola normal, en cas de no trobar-la)
-    La moussaka és una recepta molt senzilla de fer si no disposem de molt de temps per cuinar.
-    Aquesta recepta té un origen polèmic ja que Grècia també en reclama la seva originalitat.


On podem anar a comprar:
A qualsevol supermercat i/o carniceria

No hay comentarios:

Publicar un comentario