INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
250 g bouye (polpa de baobab) 4 iogurts ½ l de llet 125 g de sucre 2 cullerades d’essència de maduixa 2 cullerades d’essència de coco |
PREPARACIÓ
1. Posar un bol la polpa de baobab (té la textura com la farina) 2. Afegir els iogurts, la llet i el sucre i remenar. 3. Quan està tot ben barrejat hi afegim les cullerades d’essència de maduixa i de coco. 4. Remenar perquè agafi el sabor de les essències i deixar reposar a la nevera. 5. Servir ben fred. - Podem utilitzar sucs de fruites en lloc del iogurt i la llet, resulta una beguda molt refrescant i alhora nutritiva. |
NOTES
Aquesta recepta s’ha elaborat amb el fruït que dóna el baobab que és un arbre característic d’Àfrica, considerat en aquest continent com un arbre sagrat i anomenat l’arbre de la vida, ja que d’ell tot és vàlid: les fulles, l’escorça, les arrels, les llavors, els fruits i són útils per a múltiples aplicacions. El fruit del Baobab, conegut com a “pan de mono” o “bouy”, també és de gran grandària, oscil·la entre els 10 i els 45 centímetres i té forma de pera o meló. Del seu interior s'extreu la polpa deshidratada que es divideix en petites aglomeracions farinoses de les quals sorgeixen les llavors. El fruit del Baobab és utilitzat per a ús alimentari al que se li atorguen moltes propietats. La seva polpa és un complement ideal que aporta fibra, minerals, vitamines i aminoàcids essencials i es utilitzada per a la elaboració de diferentes begudes. La pols que comercialitzen és polpa dissecada del fruit extreta tamisant la polpa del fruit, no s'ha sotmès a cap procediment de refinació ni tèrmic, és un producte completament natural. Aquesta polpa es pot consumir directament o barrejar-la amb aigua, suc, iogurt o llet, ja que és soluble de forma natural. També es pot utilitzar per preparar postres, acompanyar les macedònies o per a la preparació de gelats. |
Els baobab són uns arbres molt curiosos d’ells se’n parla en el llibre del petit príncep, on sobretot és fa referència a la seva grandària. Els baobab tenen un tronc gruixut, en el que poden retenir grans quantitats d’aigua, la mida massa gran i les branques massa petites (dóna la sensació que estigui capgirat). Tot sembla desproporcionat en els baobabs, però això és el que els fa especials. Si ens ha despertat la curiositat totes les aplicacions dels baobabs, podem trobar més informació a l’enllaç que podem trobar als laterals del blog. | |
No hay comentarios:
Publicar un comentario