INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
- 1 ½ l de llet - 200 g de sucre - 250 g de sucre per caramelitzar - 2 ous - 250 g de farina de blat - Unes gotes de vainilla negra líquida - Ratlladura de pell de llimona o de taronja |
PREPARACIÓ
1. Separar la clara del rovell. 2. Batre els rovells dels ous amb el sucre i amb la farina tamisada, se li afegeix la llet i ho cuinem a foc lent sense deixar de remenar fins que bulli i amb cura que no quedin grumolls. 3. Abans de retirar-ho del foc hi afegim unes gotes de vainilla negra líquida. També podem utilitzar vainilla en branca, o bé les ratlladures de les pells de llimona o de taronja. 4. En un bol a part, batre la clara fins que ens quedi a punt de neu i reservar. 5. En un cassó hi posem sucre i el posem al foc, sense deixar de remenar, fins que quedi com un xarop. Vigilar que el sucre no quedi molt negre perquè ens quedarà amarg. 6. Caramelitzem el fons d’un motlle i aboquem la crema de llet. 7. Decorem amb les clares que havíem reservat i acabem de afegir el caramel sobrant. 8. Deixar refredar a la nevera. |
NOTES
Aquest és un àpat molt semblant a la crema catalana |
On podem anar a comprar: | En qualsevol supermercat. |
No hay comentarios:
Publicar un comentario