viernes, 16 de marzo de 2012

YASSA DE GALL DINDI AMB ALOCO _ SENEGAL

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)           

- 1 ½ kg gall dindi (ossobuco)
- 2 kg d’arròs
- 8 cebes
- 3 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 3 tomàquets
- 1 pot de menestra (pastanaga, pèsols, mongeta...)
- 4 plàtans mascles
- 2 moniatos
- 1 llimona
- 3 pastilles de jumbo
- mostassa semi-picant (winarom)
- vinagre
- pebre negre
- curri
- sal
- oli




 PREPARACIÓ

1.  Agafar dos bols on farem dos tipus de preparacions, una per l’arròs i l’altre per la salsa.
2.  Per l’arròs:
Rentar l’arròs i posar-lo en un bol al microones uns 6 minuts i reservar.
En un bol posem 1kg d’ossobuco, 1 ceba, 2 tomàquets, 2 pebrots verds, ½ pebrot vermell, barrejar-ho tot amb la sal, el pebre, el curri, la mostassa i 2 pastilles de jumbo. Deixar marinar. 
En una cassola hi posem l’oli i marquem la carn, tot seguit incorporem la resta d’ingredients, ho removem perquè es barregin tots els sabors i quan estigui fet afegim aigua i rectifiquem de sal.
-Quan bulli hi tirem l’arròs que havíem reservat. Deixem coure mentre preparem la salsa.
3.  Per la salsa:
Posar en un bol el ½ kg. de carn restant i la tallem a trossos ben petits. Picar 7 cebes, 1 pebrot verd, ½ pebrot vermell, 1 tomàquet, tot tallat també petit. Afegim el suc de mitja llimona, ½ pastilla de jumbo, mostassa, sal, pebre, curri i un raig de vinagre. Barrejar bé tots els ingredients.
Posar oli en una cassola i la ½ pastilla de jumbo picada que hem partit abans, tirem els trossos de carn i els donem unes voltes i aboquem la resta d’ingredients sense deixar de remenar. En acabar la cocció afegir el pot de menestra. Retirar del foc  i reservar.
(*En aquesta recepta hem utilitzat, un pot de menestra (pèsols, pastanagues, mongeta verda...)però ho podem posar fresc, només s’hauria d’incorporar al principi amb la resta d’ingredients i no al final)

4.  En una paella a part fregim els plàtans fins que quedin daurats (aloco) i les tires de moniato.
5.  En una safata posem l’arròs, l’ossobuco i la salsa per separat. Ho decorem amb el plàtan i el moniato.

 NOTES
Aquest plat junt amb el Tieboudienne són típics de la cuina senegalesa. Com a diferència podem destacar que el Tieboudienne té com ingredient principal el peix fresc i el peix sec, així com l’arròs que es cuina amb la salsa, en canvi el Yassa és a base de carn, pot ser pollastre, cabra, vaca, gall dindi... i l’arròs es serveix només com acompanyament.
Aloco és el nom que es dóna al plàtan fregit.

On podem anar a comprar:
Mama Àfrica
C/Granada, 11-15 Bx (Mollet del Vallès) Tel. 650178313

No hay comentarios:

Publicar un comentario