viernes, 2 de marzo de 2012

CHIPA _ PARAGUAI

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)           

- 250 g farina de blat de moro
- 500 g de farina de “yuca” (mandioca)
- 250 g de formatge ratllat
- 125 g de mantega
- 3 ous
- ¼ l de llet
- Sal
- Anís en gra


PREPARACIÓ

1.  Posar la mantega al microones fins que agafi una consistència de pomada.
(També podem substituir la mantega per llard de porc)
2.  Batre els ous amb la mantega i anar incorporant les farines de “yuca” i de blat de moro, afegir l’anís en gra i la sal.
3.  Incorporar a la massa el formatge ratllat i la llet. Barrejar fins que s’integrin tots els ingredients.                                                
4.  Agafar la pasta resultant i posar-la damunt d’una superfície llisa.
5.  Amassar amb les mans fins que quedi una massa compacta que tallarem a trossos com si fossin panets.
6.  Posem els panets en una safata que posarem al forn a 180º fins que quedin daurats i cuïts per dins.

NOTES
·      La paraula “chipa” esdevé de la llengua  guaraní, que és una de les llengües que es parlava en l’Amèrica precolonial i que junt amb el castellà és oficial a Paraguai.
·      La mandioca és la tercera font d’hidrats de carboni de la humanitat i es conrea com aliment bàsic a molts països tropicals.
·      La farina de mandioca en català es coneix com tapioca.


On podem anar a comprar
A qualsevol supermercat, tot i que la farina de “yuca” s’ha de comprar en botigues que venguin aliments llatins.

No hay comentarios:

Publicar un comentario