INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
- 250 g de mantega - 3 rovells d’ou - 200 g de sucre glaç - 100 g d’oli de girasol - 4 cullerades de “maizena” - ½ sobre de llevat - ½ kg de farina de blat |
PREPARACIÓ
1. Posar la mantega en un got i escalfar al microones fins que agafi la textura de pomada. 2. En un bol, incorporem la mantega, amb l’oli i el sucre. Barregem bé. 3. Incorporem al bol els rovells d’ou, el sucre glaç, la “maizena” i afegim la farina de blat, fins que ens quedi una massa elàstica. Si veiem que ens queda seca afegir una mica més de mantega. 4. Deixar reposar uns 20 minuts. 5. Agafar trossos de de la massa i fer boletes que aixafarem i donarem forma amb les mans, desprès hi farem uns talls amb el ganivet al voltant i al mig hi enfonsarem el dit perquè quedi un forat. 6. Per decorar posarem una mica de melmelada de maduixa dins el forat, o també, hi podem posar, una guinda. 7. Posar al forn preescalfat a 180º 8. Tenir cura de no passar-nos del temps de fornejat, perquè no s’assequin. |
NOTES
La paraula Halwa (anomenada com halva, halvah, halava, helva, halawa…) és originària del àrab حلوى halwā (dulce) i s’utilitza de manera genèrica per anomenar diferentes varietats de dolços. Molts d’aquest dolços es fan amb pasta de sèmola i són molt populars. |
No hay comentarios:
Publicar un comentario