INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
- 2 kg de gambes - 1 kg d’ arròs - 4 tomàquets d’amanir - 4 cebes - 2 pebrots verds - 5 llimones - 1 taronja - Coriandre (cilantro) - Ketchup - Mostassa - Sal - Pebre - Oli | |
PREPARACIÓ
1. Rentar i pelar les gambetes, i bullir en una olla la closca de les gambetes amb molt poqueta aigua per espai de 10 minuts. Després colar i retirar les closques. 2. Bullir en aquesta aigua les gambetes uns 2 minuts. (Ho podem fer amb gambes pelades, però queda més gustós si aprofitem el caldo de bullir les closques) 3. Retirar l'olla del foc i buidar les gambetes amb el suc en un recipient. Deixar refredar.
|
ingredients del ceviche |
4. Tallar la ceba a rodanxes fines, i col·locar coberta d'aigua en un recipient. Agregar 2 cullerades de sal, barrejar. (s’aconsella tornar a tancar hermèticament aquest recipient durant 15 minuts. 5. Després rentar bé la ceba amb aigua freda, l’escorrem i afegim el suc de les llimones, deixem macerar. 6. Mentrestant, ratllem els tomàquets, tallem els pebrots a trossos i piquem el coriandre. Tot això ho afegim a la font on tenim la ceba, junt amb les gambes, la sal, el pebre, el suc de taronja, un raig de mostassa i ketchup, i al final afegim el suc de bullir les gambes. 7. Remenar-ho perquè quedi tot ben barrejat i deixar-ho refredar a la nevera, tapat amb paper film perquè no es ressequi, fins a l'hora de portar a taula. Al moment de servir podem tirar unes gotes d’oli d’oliva. 8. L'ideal és que el ceviche es deixi marinar d'un dia per l'altre. 9. Acompanyarem el plat amb arrós blanc bullit.
-També, el podem servir amb altres guarnicions: blat de moro torrat o patacones (plàtan fregit) |
NOTES
El ceviche (anomenat, també, cebiche, seviche o sebiche) és un plat típic de la gastronomia de diversos països de Llatinoamèrica, fonamentalment a la costa de l'Oceà Pacífic, és a dir, la gastronomia de l'Equador, Perú, etc; encara que, també, es menja a diversos països d'Amèrica Central (Costa Rica, Guatemala...) i l'Amèrica del Nord (Mèxic). |
No hay comentarios:
Publicar un comentario