viernes, 23 de marzo de 2012

CEVICHE _ EQUADOR

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)


- 2 kg de gambes
- 1 kg d’ arròs
- 4 tomàquets d’amanir
- 4 cebes
- 2 pebrots verds
- 5 llimones
- 1 taronja
- Coriandre (cilantro)
- Ketchup
- Mostassa
- Sal
- Pebre
- Oli

PREPARACIÓ

1.  Rentar i pelar les gambetes, i bullir en una olla la closca de les gambetes amb molt poqueta aigua per espai de 10 minuts. Després colar i retirar les closques.
2.  Bullir en aquesta aigua les gambetes uns 2 minuts. (Ho podem fer amb gambes pelades, però queda més gustós si aprofitem el caldo de bullir les closques)
3.  Retirar l'olla del foc i buidar les gambetes amb el suc en un recipient. Deixar refredar.
ingredients del ceviche

4.  Tallar la ceba a rodanxes fines, i col·locar coberta d'aigua en un recipient. Agregar 2 cullerades de sal, barrejar. (s’aconsella tornar a tancar hermèticament aquest recipient durant 15 minuts.     
5.  Després rentar bé la ceba amb aigua freda, l’escorrem i afegim el suc de les llimones, deixem macerar.
6.  Mentrestant, ratllem els tomàquets, tallem els pebrots a trossos i piquem el coriandre. Tot això ho afegim a la font on tenim la ceba, junt amb les gambes, la sal, el pebre, el suc de taronja, un raig de mostassa i ketchup, i al final afegim el suc de bullir les gambes.
7.  Remenar-ho perquè quedi tot ben barrejat i deixar-ho refredar a la nevera, tapat amb paper film perquè no es ressequi, fins a l'hora de portar a taula. Al moment de servir podem tirar unes gotes d’oli d’oliva.
8.  L'ideal és que el ceviche es deixi marinar d'un dia per l'altre.
9.  Acompanyarem el plat amb arrós blanc bullit. 
    -També, el podem servir amb altres guarnicions: blat de moro torrat o patacones (plàtan fregit)


NOTES

El ceviche (anomenat, també, cebiche, seviche o sebiche) és un plat típic de la gastronomia de diversos països de Llatinoamèrica, fonamentalment a la costa de l'Oceà Pacífic, és a dir, la gastronomia de l'Equador, Perú, etc; encara que, també, es menja a diversos països d'Amèrica Central (Costa Rica, Guatemala...) i l'Amèrica del Nord (Mèxic).

No hay comentarios:

Publicar un comentario