INGREDIENTS (Per 8-10 persones)
- 3 plàtans mascle verds - oli de gira-sol - sal |
PREPARACIÓ
1. Peleu i talleu els plàtans mascle a trossos. 2. Fregiu-los en una paella amb oli abundant. Un cop fregits, deixeu-los escórrer en un colador perquè perdin l'excés d'oli. 3. Aixafeu amb la mà de morter els trossos de plàtan fregit; us han de quedar ben plans. 4. Torneu-los a fregir fins que quedin daurats. 5. Saleu-los quan els tragueu de la paella i servir calents. Els patacones solen servir d’acompanyament, per tant combina molt bé amb el plat del ceviche. |
NOTES
Al patacon s’anomena, també, patacon pisao, pel seu aspecte aixafat. · Característiques: El Plàtan mascle és bastant més gran que el plàtan comú. Es consumeix cuit perquè el plàtan mascle cru és indigest, i el seu sabor és molt amarg i en coure es torna tou, suau i mantegós. · Curiositats: Les fulles del plàtan mascle s'utilitzen per embolicar diferents carns, com a peixos o pollastre. Donen als aliments un delicat sabor cítric i formen al voltant de la carn un líquid gelatinós i viscós que protegeix els aliments. |
No hay comentarios:
Publicar un comentario