viernes, 23 de marzo de 2012

PATACONES - EQUADOR

INGREDIENTS  (Per 8-10 persones)


- 3 plàtans mascle verds
- oli de gira-sol
- sal


PREPARACIÓ

1.  Peleu i talleu els plàtans mascle a trossos.
2.  Fregiu-los en una paella amb oli abundant.
   Un cop fregits, deixeu-los escórrer en un colador perquè perdin l'excés d'oli.
3.  Aixafeu amb la mà de morter els trossos de plàtan fregit; us han de quedar ben plans.
4.  Torneu-los a fregir fins que quedin daurats.
5.  Saleu-los quan els tragueu de la paella i servir calents.


Els patacones solen servir d’acompanyament, per tant combina molt bé amb el plat del ceviche.


NOTES

Al patacon s’anomena, també, patacon pisao, pel seu aspecte aixafat.
·  Característiques: El Plàtan mascle és bastant més gran que el plàtan comú. Es consumeix cuit perquè el plàtan mascle cru és indigest, i el seu sabor és molt amarg i en coure es torna tou, suau i mantegós.
·  Curiositats: Les fulles del plàtan mascle s'utilitzen per embolicar diferents carns, com a peixos o pollastre. Donen als aliments un delicat sabor cítric i formen al voltant de la carn un líquid gelatinós i viscós que protegeix els aliments.

No hay comentarios:

Publicar un comentario